top of page

Gong Xi Fa Cai (Su Naujaisiais!)

Žemės Šuns metai

2018m. vasario 16d. žymi Ugninio gaidžio metų pabaigą ir Žemės šuns metų pradžią. Visame pasaulyje liko žymės po kątik praėjusių Beždžionės ir Gaidžio metų! Kai kuriuos tai paveikė nestipriai ir daug žalos nepridarė, tačiau daug žmonių patyrė chaosą ir konfliktus. Politiniai neramumai ir "susikirtimai" įprastame gyvenime daug ką išvedė iš vėžių, užtai dabar kyla svarbus klausimas: ar Žemės Šuns metai bus geresni? Tiesą sakant, nebūtinai. Nors šie metai turėtų būti stabilesni už praėjusius du, tačiau sunkumų vis tiek gali pasitaikyti.

Pagal kinų tradiciją, 2018-ieji yra Šuns metai su Jang ir Žemės stichija. Pagal senovės kamienų ir šakų modelį, 2018-ieji yra Ū Šiū (Wu Xu) metai. Įdomu tai, kad metai prasideda iškart po dalinio saulės užtemimo (vasario 15d.). Įprastai tai pažymi eilės įvykių pabaigą ir perėjimą į kažką naujo, t.y. puikus laikas pradėti kinų naujuosius metus. Toliau apžvelgsime Šuns metų charakteristiką ir ką tai gali reikšti 2018-asiais.

Jang Žemės Šuns metai Kad lengviau suprastume Šuns metus, pirma pažvelkime į bendras Šuns metais gimusių žmonių savybes. Visų pirma, jie vertina socialinius ryšius, juk šunys mėgsta gyventi rujomis! Jiems labiausiai patinka, kai viskas einasi sklandžiai, visi žino savo rolę ir atitinkamai pagal ją veikia. Šiems žmonėms etika, moralė ir ištikimybė yra labai svarbūs dalykai. Jei norėtume išskirti vieną savybę, kurią labiausiai pasižymi Šuns metais gimę žmonės, tai būtų būtent "ištikimybė". Šunys patys yra labai ištikimi, jei tiki, kad jų draugai elgiasi teisingai, o juos lengvai įžeidžia tie, kuriems ištikimybės trūksta. Jie taip pat gali būti labai konfrontaciniai ir nebijo žengti į priekį, kad išspręstų prieštaringas situacijas. Jei panašu, kad įsivyravo neteisybė, Šuns metų žmonės imasi greit ieškoti savo šalininkų, kurie kartu galėtų sutvarkyti tuo metu vykstantį nesutarimą ar neteisybę.

Išvardintos savybės geriausiai apibūdina kokie bus 2018-ieji. Toliau pažiūrėsime į Ū Šiū (Wu Xu) arba Jang Žemės savybes, kurios bus būdingos šiems Šuns metams. Yang Žemę įkūnija kalno vaizdas. Kalnai duoda stabilumo jausmą, kurį pastebėsime šiais metais, bet tuo pačiu kalnai gali pavirsti kliūtimi. Žemės stichija įtakos tai, kad viskas gali vykti lėtai: vienus žmones tai veiks raminančiai, bet kitus erzins. Kaip jus tai veiks asmeniškai priklausys nuo to, kokio gyvūno metais esate gimę.

Šiais metais gali atrodyti, kad viskas vyksta lėtai, tačiau tuo pačiu bus mažai "chaoso", ką dauguma priimsime su malonumu! Praėję keli metai nebuvo geras laikas pradėti verslą, pirkti nekilnojamą turtą ir panašiai, tačiau 2018-ieji gali suteikti "langą" šioje visoje greit judančioje sumaištyje: galėsite įleisti šaknis arba įgyvendinti naują projektą. Tačiau turėkite omenyje, kad šių metų Metalo ir Ugnies stichijos yra silpnos, kas gali reikšti, jog jūsų finansai šiemet gali būti ištempti iki maksimumo ir visos rizikingos investicijos gali baigtis ne jūsų naudai. Elkitės atsakingai, gerai suplanuokite ir nerizikuokite. Šiais metais panašu, kad bus mažiau staigmenų, tačiau taip pat ir ne itin daug sėkmės.

Žemės ir Šuns kombinacija apibūdina konkretų asmenybės bruožą - "grupiniai mąstytojai". Visi šunys mėgsta būti rujos dalimi, bet kai kurie mėgsta būti jos vadu. Tačiau tai ne Žemės Šunys. Priešingai, jie mielai prisijungia prie veiklos, kuria užsiima jų ruja. Pridėję Jang elementą, matome, kad Šuns žmonės skirstosi į grupes dėl labiau "konfliktinių" situacijų. Žemės Šuns metais tai gali būti rizikinga, kadangi silpnesnės valios žmonės gali tiesiog pasukti ta kryptimi, kuria eina kiti, nepriklausomai nuo etikos. Taigi ko galime tikėtis iš šių metų?

2018-ieji: Paskutinių dvejų metų rezultatas gali būti toks, kad žmonės ims formuotis į grupes, kad galėtų pašalinti tai, kas jiems yra neteisinga. 2018-ieji bus metai, kai panašių interesų žmonės vienysis, kad pasiektų savo tikslų. Tai yra teigiama pusė, kadangi galės susiformuoti daug grupių, kurios nori dirbti žmonijos gerovei: labdaringos organizacijos, savipagalbos grupės ir panašiai. Taip pat labai tikėtina, kad grupės, kurios yra tiesioginiame konflikte viena su kita, gali šiais metais susivienyti.

Dešiniosios politinės grupės gali stipriau mobilizuotis, o tarpkultūriniai ir maištautojų veiksmai pasiekti naujas aukštumas. Problema su "ruja" yra ta, kad buvimas grupėje suteikia žmonėms drąsos sakyti tai, ko anksčiau sakyti neišdrįso - neigiamus dalykus, kurių anksčiau nebūtų buvę galima išreikšti. Štai tokia yra anonimiškumo galia, kurią gauname būdami grupės dalimi. Tai gali iššaukti susiskaldymą, tokį kaip racizmas, seksizmas ir netolerancija, kurie įgaus naują viešą balsą mūsų visuomenėje.

Formuosis "pusės" ir paaiškės kam žmonės yra ištikimi. Pridėtos "Jang" savybės reikš, kad dėmesys bus atkreiptas į daug prieštaringų temų ir tie, kurie esate labiau liberalių pažiūrų, galite būti nustebinti ar net šokiruoti kai kuriais požiūriais, kurie taps priimtini visuomenėje 2018-aisiais.

2017-ieji buvo "krūtinės pūtimo" ir "ginklų žvanginimo" metai. Tad gal "rujų formavimas" yra tiesioginis praėjusių metų veiksmų rezultatas?

Pagal Feng Šui ryšį su 2018-aisiais, Vakarų ir Šiaurės Rytų kryptys rodo nesėkmės ženklus. Vakarai susiję su ligomis ir silpna sveikata, o Šiaurės Rytai gali rodyti konfliktą ir pražūtingą pokytį. Tai gali pasireikšti epidemijomis ir užkrečiamomis ligomis Amerikoje ir Vakarų Europoje, tad turėkite omenyje, kad gripas ir virusai gali stipriai paveikti gyvenančius tose pasaulio dalyse. Būtų naudinga tai įsidėmėti ir stiprinti imuninę sistemą per gerą mitybą. Saugokite plaučius ir stenkitės, kad į kūną nepatektų šaltis, ypač, jei gyvenate minėtose vietose. Rusija, Korėja ir net Japonija 2018-aisiais yra "konflikto" srityje, kas nėra geras ženklas toms šalims. Santykiams prastėjant tarp Amerikos, Rusijos ir Šiaurės Korėjos, gan aiškiai matyti kaip gali 2018-aisiais iškilti konfliktų.

Iš asmeninės pusės, pasistenkite būti supratingesni, bendraudami su kitais, kadangi ta nedidelė mūsų dalelė, kurią vadiname "ego" ir kuri klęsti, kovodama už susigalvotas neteisybes, gali 2018-aisiais mus padaryti mažiau pakančius kitiems. Prisiminkite, kad būti grupės dalimi dažnai yra geras dalykas, tačiau gali būti ir destruktyvus. Taip pat turėkite omenyje, kad plaučiai ir virškinimo sistema 2018-aisiais turės sunkumų. 2017-ieji buvo sunkūs tiems, kurie turi problemų su širdimi, bet šiais metais bus silpnesni plaučiai. Pasaugokite juos, pasistenkite neperšalti, kadangi šitie susirgimai paveiks organizmą labiau 2018-aisiais.

(Mūsų mokytojo Damo Mitchell straipsnio vertimas iš anglų k. Originalą galite rasti čia: http://www.scholarsage.com/the-earth-dog-year-2018/)


bottom of page