top of page

Praktikuojantiems

Ką svarbu atsiminti cigūno ir neigong praktikoje:

KŪNAS: - atpalaiduotas, bet nesuglebęs ("plienas vatoje") - raumenys kabo nuo kaulų - pečiai atpalaiduoti ir taisyklingoje pozicijoje - alkūnės sunkios, bet nenuspaustos - kūnas sujungtas - kūnas išleistas, bet pilnas

KVĖPAVIMAS: - gilus - tolygus - atpalaiduotas - negirdimas - suderintas su judesiu

DĖMESYS: - tylus, bet nenuobodžiaujantis, budrus, bet neintensyvus. - susigeria į kūną kaip vanduo į kempinę (Ting), vis giliau ir giliau. - atpalaiduotas ir švelnus. - neįtemptas. - dėmesys turi ryšį su praktika, antraip pratimai būna tušti.

ENERGETIKA: - pasiekite aukščiau išvardintus dalykus ir Či didžiąja dalimi pasirūpins pati savimi. - dirbkite su apatiniu (žemuoju) Danteniu pagal savo mokyklos metodą. - jūsų Ting (vidinio matymo/klausymosi) įgūdžiui stiprėjant ir patenkant giliau į kūną, natūraliai gebėsite geriau įsiklausyti į Či: jos tėkmę ir savybes. - naudodami Sung, tobulinkite paleidimą/išleidimą iš kūno ir pagerės Či tėkmė, kanalai pradės atsidarinėti. - nebandykite vesti Či dėmesiu/vaizduote, o pagerinkite tėkmės efektyvumą švelniai stebėdami ir išlaikydami taisyklingą kūno struktūrą.

* Visada stenkitės pagerinti/patobulinti Ting, Sung ir kūno sujungimą. * Sung reiškia aktyviai paleisti. Kad tai galėtų vykti, dėmesys turi susigerti į kūną (Ting). Be Ting nėra Sung. Kuo daugiau išleidžiame, tuo Ting gali prasiskverbti giliau. Taigi, Ting ir Sung dirba kartu. * Kuo gilesnis Ting, tuo gilesnis Sung. * Įtampa kūne neleidžia dėmesiui (Ting) prasiskverbti būtent į tą vietą, o kai paleidžiame, tai padaro vietos. Kai atsiranda vietos, ten gali patekti Ting ir tą vietą užpildo Či.


bottom of page